DYMO Sustainability

Hero banner

Fra starten i 1958, da vi leverte pregemaskiner, har DYMO® vokst til å bli en leder innen merkeindustrien, med global rekkevidde og ansvar. Dette ansvaret er av stor betydning for DYMO®, og vi er forpliktet til å maksimere effektiviteten din samtidig som vi investerer i bærekraft – én etikett om gangen.

Bak dette initiativet har DYMO® et dedikert team som jobber med bærekraft hver dag, ikke bare gjennom våre produkter og emballasje, men også gjennom våre produksjons- og transportprosesser, og vårt sosiale og miljømessige ansvar.

VÅR FORPLIKTELSE TIL BÆREKRAFT

Forest Stewardship Council®

DYMO® papirprodukter er FSC Mix, noe som betyr at disse produktene er laget av materialer fra godt forvaltede, FSC®-sertifiserte skoger og andre kontrollerte kilder.

Forest Stewardship Council® (FSC®) er en global, non-profit organisasjon dedikert til promotering av ansvarlig skogforvaltning over hele verden.

100% post-industrielt avfall

DYMO® lager sine eksterne plastkassetter av 100% resirkulert materiale.

Våre materialer kommer fra skrapmaterialer laget av produsenter som er bestemt for avhending. Dette avfallet blir deretter behandlet og brukt på nytt for å lage våre etikettkassetter.

99% postforbrukeravfall

DYMO® pappforinger og etikettemballasje er laget av 80% resirkulert materiale, mens DYMO® plastpakninger med blisteretiketter er laget av 60% resirkulert materiale6.

Våre materialer har blitt returnert og gjenvunnet fra avfallsmaterialer fra forbrukere, som ble bestemt til avhending og nå gjenbrukes for å lage vår emballasje

HVA VI GJØR

icon index banner

Energiforbruk

Vi reduserte energiforbruket på fabrikken¹ med 27%3 gjennom moderniserte og mer effektive maskiner- og produksjonsprosesser. Vi oppgraderte også til langvarig LED-belysning for å redusere karbonavtrykket til hver eneste etikett vi produserer.

Bærekraftige materialer

Over 40% av DYMO®-produktene produseres1 ved bruk av vannbasert lim2, som bruker betydelig færre kjemiske ingredienser. Dette gir DYMO® produktene mer behagelig lukt, og gjør dem sikrere for forbrukere og miljøet.

Vannkonservering

I løpet av de siste 10 årene3 har vi redusert bruken av ferskvann under produksjon2 med 73%!

Vi har videre forpliktet oss til at over 70% av vannet som brukes på fabrikken1 skal komme fra innhøstet regnvann.

Oppladbare batterier

Vi var en av de første anerkjente produsentene av elektroniske etikettskrivere i verden. Vi leder an med et langtidsvarende oppladbart batteri1 i de fleste av våre DYMO®-merkere. Dette betyr at forbrukeren ikke trenger å bruke engangsbatterier, og sparer 10% på energiforbruket5 sitt.

BPA-fritt LW-papir

BPA er et kunstig belegg på papir, som negativt påvirker løseligheten, helsen til brukerne og miljøet. Derfor er alle DYMO® LabelWriter™ papiretiketter frie for BPA.

Ingen blekk eller toner

Sammenlignet med å skrive ut etiketter med en vanlig skriver, bruker alle DYMO® etikettskrivere4 nyskapende termisk utskriftsteknologi, som eliminerer bruk og kassering av blekk og tonerkassetter.

1Sint-Niklaas-fabrikk i Belgia, Europa (LabelWriterTM etiketter for det amerikanske markedet produseres i Mexicali i Mexico) | 2D1® standardetiketter, D1® Durables etiketter, alle Letratag™ etiketter, pregeplastetiketter, Rhino-etiketter, XTL-etiketter og LabelWriter® Durable etiketter | 3Forskning utført av A Greener Refill™ LLC. | 4DYMO® LabelWriter™, LetraTag™, LabelManager™ og EmbossingTM produktserien | 5I samsvar med de strengeste kravene fra Department of Energy (DOE), bruker DYMO® batterier minimalt til ingen energi mens produktet er i standbymodus | 6Unntatt LetraTag og pregemaskinene

Explore all DYMO products

MICROSOFT WINDOWS, WINDOWS 7, THE WINDOWS LOGO, OUTLOOK AND EXCEL ARE TRADEMARKS OR REGISTERED TRADEMARKS OF MICROSOFT CORPORATION. IPHONE, IPAD, MAC, APPLE, AND MAC OS ARE TRADEMARKS OF APPLE INC. REGISTERED IN THE US AND OTHER COUNTRIES. GOOGLE IS A REGISTERED TRADEMARK AND ANDROID IS A TRADEMARK OF GOOGLE INC. IOS IS A TRADEMARK OR REGISTERED TRADEMARK OF CISCO. ALL OTHER TRADEMARKS ARE THE PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS.